Свечен собир посветен на 100-годишнината од раѓањето на Ленин : одржан на 17 април 1970 година / [уредник Ѓорѓи Филиповски].

Date
1970
Authors
Филиповски, Ѓорѓи. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Тираж 800. Фусноти кон текстот.
Keywords
Ленин, Владимир Илич, 1870-1824
Citation