Во соработка со сонот / Влада Урошевиќ.

Date
2014
Authors
Урошевиќ, Влада. (aut)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите, Фондација Трифун Костовски
Abstract
Description
Тираж 500. Шумата на чудата на Влада Урошевиќ / Франсис Комб: стр. 7-10. Поетот Влада Урошевиќ - "тој непоправлив сонувач" / Лидија Капушевска Дракулевска: стр. 11-18. Аспекти на поетиката на Влада Урошевиќ : (12 куси есеи - потенцијални одредници на буквата "м") / Владимир Мартиновски: стр. 19-30. Белешка за авторот: стр. 115-117.
Keywords
Урошевиќ, Влада, 1934-
Citation