Свечен собир посветен на Никола Карев : одржан на 20. XII 1977 / [уредник Благој Попов].

Date
1978
Authors
Попов, Благој. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Живот и дело посветени на револуцијата : (100 години од раѓањето на Никола Карев) / Орде Иваноски: стр. 9-13.
Keywords
Карев, Никола, 1877-1905
Citation