Споменица посветена на Блаже Конески редовен член на Македонската академија на науките и уметностите / [уредник Ташко Георгиевски].

Date
1994
Authors
Георгиевски, Ташко. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Кор. ств. насл.: Блаже Конески: 1921-1993. На наспор. насл. стр.:Festschrift presented as a memorial to Blaže Koneski, a member of Macedonian Academy of Sciences and Arts. Тираж 300. ..."на 9 декември се одржа комеморативна седница..." -> стр. 7. Библиографија на трудовите на академикот Блаже Конески / ја состави Лиљана Ристевска: стр. 31-62.
Keywords
Конески, Блаже, 1921-1993
Citation