Горски венец / Петар Петровиќ Његош : фототипно издание на првиот превод на македонски јазик од Блаже Конески, издаден во 1947 година ; [превел Блаже Конески ; уредник Катица Ќулавкова].

Date
2013
Authors
Његош, Петар Петровиќ. (aut)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Тираж 300. Предговор: "Горски венец" на македонски јазик, прочитан од временска и вредносна дистанца : по повод 200-годишнината од раѓањето на Петар II Петровиќ Његош (1813-1851) / Катица Ќулавкова: стр. V-XVIII.
Keywords
Његош, Петар Петровиќ, 1813-1851
Citation