Споменица посветена на починатиот Ацо Шопов, редовен член на Македонската академија на науките и уметностите / [уредник Евгени Димитров].

Date
1983
Authors
Димитров, Евгени. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Кор. насл. стр.: Ацо Шопов : 1923-1982. На наспор. насл. стр.: Festschrift presented as a memorial to Aco Šopov, a member of Macedonian academy of sciences and arts. Тираж 500. Прикази и есеи за уметничките творби на акад. Ацо Шопов: стр. 21-30.
Keywords
Шопов, Ацо, 1923-1982
Citation