Споменица посветена на починатиот Данчо Зографски, редовен член на Македонската академија на науките и уметностите / [уредник Ташко Георгиевски].

Date
1997
Authors
Георгиевски, Ташко. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Кор. насл.: Данчо Зографски : 1920-1997. На наспор. насл. стр.: Festschrift presented as a memorial to Dančo Zografski, a member of Macedonian Academy of Sciences and Arts. Тираж 300. Данчо Зографски : (био-библиографија): стр. 31-52.
Keywords
Зографски, Данчо, 1920-1997
Citation