Уткини соседи : пофалба на природата / Божин Павловски.

Date
2021
Authors
Павловски, Божин. (aut)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска Академија на науките и уметностите : Матица македонска
Abstract
Description
Тираж 500. Поговор на авторот: "Игра со љубов" или стилски вежби за "Уткини соседи": стр. [372]-374. Поговор: На границата на стварното и фиктивното / Георги Старделов: стр. 375-385. Поговор: Неонатурализмот на Божин Павловски / Катица Ќулавкова: стр. 387-398.
Keywords
Citation