Свечен собир посветен на 200-годишнината од раѓањето на Александар Сергеевич Пушкин : свечен собир одржан на 26 мај 1999 година / [уредник Ташко Георгиевски ; ликовен уредник Кочо Фидановски].

Date
1999
Authors
Георгиевски, Ташко. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Слика на А. С. Пушкин на предната корица. Тираж 300.
Keywords
Пушкин, Александар Сергеевич, 1799-1837
Citation