Свечен собир посветен на Јоаким Крчовски : одржан на 4 јуни 1974 година / [уредник Ѓорѓи Филиповски].

Date
1974
Authors
Филиповски, Ѓорѓи. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Тираж 800. Јоаким Крчовски - родоначелник на новата македонска книжевност : по повод 160 години од печатењето на првата македонска книга / Харалампие Поленаковиќ. Фусноти кон текстот.
Keywords
Крчовски, Јоаким, ?-1820
Citation