Свечен собир посветен на Илинден : одржан на 16 октомври 1973 година / [уредник Ѓорѓи Филиповски].

Date
1974
Authors
Филиповски, Ѓорѓи. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Тираж 800. Одбележувањето на Илинден меѓу двете светски војни во Македонија и сред македонската емиграција / Љубен Лапе: стр. 9-24. Фусноти кон текстот.
Keywords
Илинденско востание, Националноослободително движење
Citation