Стоте години на "Македонска крвава свадба" : свечен собир по повод 100-годишнината од праизведбата и првото издание на "Македонска крвава свадба" од Војдан Чернодрински, одржан на 20.XI 2000 година / Матеја Матевски.

Date
2002
Authors
Матевски, Матеја. (aut)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Тираж 250.
Keywords
Чернодрински Поп Георгиев, Војдан, 1875-1951
Citation