Споменица посветена на починатиот Александар Матковски, редовен член на Македонската академија на науките и уметностите / [уредник Ташко Георгиевски].

Date
1992
Authors
Георгиевски, Ташко. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Кор. насл. стр.: Александар Матковски : 1922-1992. На наспор. насл. стр.: Festschrift presented as a memorial to Aleksandar Matkovski, a member of Macedonian Academy of Sciences and Arts. Тираж 300. Библиографија на трудовите на академикот Александар Матковски / ја состави Лилјана Ристовска: стр. 25-38.
Keywords
Матковски, Александар, 1922-1992
Citation