Споменица посветена на Божидар Видоески, редовен член на Македонската академија на науките и уметностите / [уредник Ташко Георгиевски].

Date
1998
Authors
Георгиевски, Ташко. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
На наспор. насл. стр.: Festschrift presented as a memorial to Božidar Vidoeski, a member of Macedonian Academy of Sciences and Arts. Кор. насл.: Божидар Видоески : 1920-1998. Тираж 300. Библиографија на трудовите на академик Божидар Видоески / ја состави Лилјана Ристевска.
Keywords
Видоески, Божидар, 1920-1998
Citation