Споменица посветена на починатиот Кирил Миљовски, редовен член на Македонската академија на науките и уметностите / [уредник Евгени Димитров].

Date
1984
Authors
Димитров, Евгени. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Кор. насл. стр.: Кирил Киљовски : 1912-1983. На наспор. насл. стр.: Festschrift presenet as a memorial to Kiril Miljovski, a member of Macedonian academy of sciences and arts. Тираж 300. Библиографија на трудовите на академикот Кирил Миљовски: стр. 25-37.
Keywords
Миљовски, Кирил, 1912-1983
Citation