Свечен собир посветен на 130-годишнината од смртта на Кирил Пејчиновиќ : одржан на 24 март 1975 година / [уредник Ѓорѓи Филиповски].

Date
1975
Authors
Филиповски, Ѓорѓи. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Тираж 800. Фусноти кон текстот.
Keywords
Пејчиновиќ, Кирил, 1771-1845
Citation