Свечен собир по повод предавањето на дипломата на почесен член на Македонската академија на науките и уметностите на другарот Едвард Кардељ : одржан на 22 мај 1978 година / [уредник Благој Попов].

Date
1979
Authors
Свечен собир (22 мај : 1979 : [Скопје])
Попов, Благој. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Говор на акад. Михаило Апостолски, претседател на МАНУ, при предавањето на дипломата на почесен член на академијата на другарот Едвард Кардељ / Михаило Апостолски: стр. 9-12.
Keywords
Кардељ, Едвард, 1910-1979
Citation