Свечен собир по повод предавањето на дипломата на почесен член на Македонската академија на науките и уметностите на другарот Едвард Кардељ : одржан на 22 мај 1978 година / [уредник Благој Попов].

dc.contributor Апостолски, Михаило. (aui)
dc.contributor.author Свечен собир (22 мај : 1979 : [Скопје])
dc.contributor.author Попов, Благој. (edt)
dc.date.accessioned 2021-12-16T20:12:40Z
dc.date.available 2021-12-16T20:12:40Z
dc.date.issued 1979
dc.description Говор на акад. Михаило Апостолски, претседател на МАНУ, при предавањето на дипломата на почесен член на академијата на другарот Едвард Кардељ / Михаило Апостолски: стр. 9-12.
dc.format 18 стр. : фотограф. ; 24 см.
dc.identifier.other COBISS.MK-ID - https://plus.mk.cobiss.net/opac7/bib/16024385
dc.identifier.uri http://riznica.manu.edu.mk/handle/123456789/94
dc.publisher Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
dc.subject Кардељ, Едвард, 1910-1979
dc.title Свечен собир по повод предавањето на дипломата на почесен член на Македонската академија на науките и уметностите на другарот Едвард Кардељ : одржан на 22 мај 1978 година / [уредник Благој Попов].
dc.type monograph
dc.type text
dspace.entity.type
Files