Свечен собир посветен на 120-годишнината од излегувањето на Зборникот од народни песни на браќата Миладиновци, оџан на 24 јуни 1981 година / [уредник Блаже Конески].

Date
1981
Authors
Конески, Блаже. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Тираж 800. Фусноти кон текстот. Сто и дваесет години на Зборникот од народни песни на браќата Миладиновци / Харалампие Поленаковиќ: стр. 7-20.
Keywords
Миладинови (браќа), 19 в.
Citation