Свечен собир посветен на педесетгодишнината од првата изведба на "Бегалка" од Васил Иљоски : одржан на 23 ноември 1978 година / [уредник Благој Попов].

Date
1979
Authors
Попов, Благој. (edt)
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Скопје : Македонска академија на науките и уметностите
Abstract
Description
Тираж 800. Истрајување во иднината / Алекдандар Спасов: стр. 9-14.
Keywords
Иљоски, Васил, 1902-1995
Citation